Friday, January 7, 2011

ganjaran & gile kose??

kejap je dah masuk hari jumaat.. rasa cam baru je lagi aku datang ke skolah ni.. tu laa bila dok kalut dengan keja memang tak sedaq masa cepat je berlalu..

semalam pagi2 lagi GB dah panggil suma cikgu2 utk meeting.. heran jugak laa kenapa nak adakan meeting di pagi hari? rupa2nya ada pesanan dari pihak JPN...

menurut GB skolah aku ni tercalon sebagai sekolah yang layak terima ganjaran kerana prestasi murid yang melonjak naik.. menurutnya jika berjaya, seorang guru diberi ganjaran wang tunai yang agak lumayan laa jugak.. yang sedihnya, aku ni tak laa termasuk dalam senarai cikgu2 ni memandangkan aku baru je datang skolah ni 5 hari.. uwaaa!!!

tapi.. Allah tu Maha Adil.. rupa2nya sekolah lama aku pun antara sekolah yang tercalon.. kalau laa skolah lama aku pun dapat jugak, maka aku pun tersenarai laa di antara cikgu2 yang dapat duit tunai tersebut.. ngeh ngeh... :D sukee sukee..

ada tapi lagi... sebelum nak dapat ganjaran tu mesti la ada pemantau nak tengok layak ke tak layak terima ganjaran tu... jadi diberitakan pihak Jemaah Nazir akan datang ke sekolah utk memantau bermula semalam hingga la Jumaat depan..

bila Jemaah Nazir nak datang tu.. kena laa get ready betul2.. segala fail2 nak kena update.. bukan senang nak dapat duit.. berpeluh ketiak jugak laa nak siapkan fail.. jumlah fail yang bakal di periksa sebanyak 51.. banyak kan?

buat masa ni aku terselamat la dari nak meng-update fail2 tu.. cuma bantu la apa yang patut...



.......................

tadi dah tengok senarai tugas & jawatankuasa sekolah.. belek punya belek.. asik nama aku je naik.. balik2 nama aku.. lagi2 nama aku... penyelaras la aku.. setiausaha pun aku.. tak ke gile kose namanye tu??



* tak pa laa.. cek terima saja laa..

3 comments:

kirana nakia said...

ja..maknanya hang baguih

shila said...

tahniah... tahun baru tugas baru... iklan ko kat bloog ko tu kekal ker... BE ker nih... kalau Be tahniah

ejaescobart said...

nakia,

kalau benar bagai hang kata.. alhamdulillah...

shila,
aku tak sure laa BE ke tak..