Friday, January 14, 2011

AF9 yang terakhir?

masa on the way ke sekolah tadi, sempat la dengar berita dari radio Era.. Ujibakat AF9 akan diadakan tak lama lagi.. dikhabarkan AF9 adalah musim terakhir..

hmm.. dah tak dapat sambutan hangat ke? atau pihak Astro dah kekeringan idea utk gimik-gimik yang malatops?

apa2 pun aku harap kalau ada yang berjaya masuk jangan laa jadi macam peserta yang lalu.. tak nampak sorang pun yang outstanding.. macam mana nak ada angkatan pelapis penyanyi zaman 80-an dulu.. macam Azlina Aziz, Fransisca Peters, Aishah.. yang ada suara 'lelaki' macam Ibnor Riza, Suhaimi Meor Hassan.. (sekadar menyebut beberapa nama..)

kalau boleh tu lagu masa ujibakat bagi la lagu2 lama... kita tengok dorang ni boleh bawak nyanyi ke tak...





*dah lama tak layan AF lepas musim Zahid & Mawi dulu...pengacara pun dah tak best...

3 comments:

azieazah said...

Kami langgan Astro masa zaman Mawi, tapi ntah kenapa kami tak layan langsung AF. Anak2 kata poyo.

Pastu teragak nak tengok, so AF7 kami layan. Hanya itu. Tiada lagi AF dibenarkan dlm rumah, pantang besor si ayah.

so, akhir atau tidak, Astro pasti ada banyak lagi alternatif program utk naikkan rating.

Citarasa Rinduan said...

eija--
walau tak berapa nak suka AF..
tengok konsert last nanti

bab bakat2 mcm orang `lama`...adeh..payah benor kan???

ejaescobart said...

kak Azie,

sama laa dgn en suami.. dia pun pangkah AF awai-awai..


Ayu,

bukan nak kondem la.. penyanyi zaman sekarang ni macam dah tak ada identiti & kualiti... lagu-lagu pun dah tak sesedap lagu dulu-dulu