Thursday, June 17, 2010

super power!!

salam.. tadi petang dok melepak dengan mak sambil tgk tv channel Prima.. tetiba kluar iklan super power... aku jamin suma org penah tgk iklan tu.. alaa.. iklan yg ada jin kaler ijo tu.. pastu si suami mintak kat jin tu super power... masa tgk iklan tu kan tetiba aku rasa cam ada yang x kena je dengan iklan tu...selama ni aku x kisah pun... hari ni je tetiba aku jadi kesah plak....

dalam pikiran aku.. kenapa mesti letak jin dalam iklan tu? kalau letak menda lain x leh ke? dah tu kenapa mesti buat jalan cita si suami tu mintak kat jin? err.. leh mintak kat jin ke? boleh ke? tak syirik ke? err.. er.. err...

aku google je pic ni...



last2 aku tanya kat mak.. dia rasa pelik x tengok iklan tu.. mak jawab " macam x dak jalan cita nak buat iklan pun" aku pasti mak dapat 'tangkap' apa yang aku rasa.. dan aku rasa zaman sekarang ni yang lagi 10 tahun nak sampai 2020 kalau wat cita2 jin2 ni dah cam x sesuai... pada aku laa.. pada org lain aku x tau laa plak...

dan.. andai kata.. katakan la..

pada suatu hari, kita tgk tv dengan anak2 ke, anak2 buah ke, anak2 jiran ke tetiba iklan ni kluar.. pastu soalan yang sama cam dalam pikiran aku pun terkeluar dari mulut dorang.. agak2 apa jawapan nak bagi ek??


dah la.. tu je entri aku ari ni.. sambung esok lak..


daa..

2 comments:

shila said...

betul gak....
lepas aku baca per yg ko tulis ni baru aku perasan.... naper la mestiminta kat jin kan... pelik tul kan...

ejaescobart said...

tu laa pasal.. org2 JAKIM or IKIM ke x perasan ke iklan tu...