Tuesday, September 13, 2011

EDISI EXAM : satu bisul dah pecah...

Selase..


hari ni cikgu-cikgu yang mengajar matapelajaran Bahasa Melayu dah boleh tarik nafas lega... beban menunggu pun dah ringan... kiranya bisul mereka dah pecah! hahaha...

dari komen murid tahun 6.. soalan BM tadi tak la susah sangat.. dan soalan spot mereka benar-benar keluar.. masing boleh senyum puas hati...

untuk kertas soalan Matematik 2 pulak rata-rata murid mendakwa soalan pun iras-iras apa yang diberi oleh cikgu... masing-masing lega... cikgu Matematik pun boleh tersenyum puas... cuma esok je menunggu kertas Matematik 1.. harap-harap calon menjawab dengan memilih jawapan yang paling tepat...

selain UPSR.. tadi aku menjadi pengawas untuk kelas aku sendiri, tahun 2... mengikut jadual peperiksaan, waktu peperiksaan adalah sama dengan waktu UPSR...

jadi aku pun kena la strict sikit... betul-betul ikut macam periksa zaman U dulu.. hahaha... kecut je aku tengok muka budak-budak tadi... aku bagi amaran, jangan meniru dan bagi orang lain tiru.. kalau engkar, kertas dirampas... nilah jadinya...




punya la buat kepungan takut orang lain tiru.... hehehe..





masing-masing mengikut arahan... alhamdulillah, budak-budak bertuah tu tak buat bising.. masing-masing membelek kertas bila aku suruh semak semula jawapan yang dipilih...

aku ni kira tergolong dalam kumpulan cikgu yang belum pecah bisul... hehehe... sebab esok baru murid-murid tahun 2 & 3 akan menghadapi kertas Matematik 1.. aku pulak yang suspen.. harap-harap boleh la jawab... sebab tips dah diberi dari minggu lepas lagi...






2 comments:

diana said...

budak yang buat kepungan tu mesti kompem je jawapan dia semua betul..
bakal pelajar cemerlang tu/..
hehehe

ejaescobart said...

diana,

budak ni kategori pertengahan.. kalau A pun bukan yang strong.. dalam 80% je.. tapi ok laa berusaha tak bagi orang lain tiru.. :)