Thursday, July 15, 2010

2 in 1..

salam... semlm aku amik cuti rehat yang tak bermaksud aku berehat ye.. aku amik cuti sebab nak bawak ammar ke hospital ada appointment dengan doktor oftalmologi.. (pakat mata)..

sure ada yang musykil apsal nak kena bawak ammar check mata kan? ammar kena check sebab premature labour.. oleh kerana dia pernah masuk dalam inkubator, doktor mesti check mata kalau2 urat mata kembang.. kalau urat mata kembang, bleh sebabkan masalah penglihatan...

dipendekkan cerita... lepas je check doktor bagitau aku dia ada kurang sket power lebih kurang 100.. tapi itu memang normal utk baby yang umur lingkungan cam ammar ni (1thn).. next appointment kena check lagi.. tapi ok laa next year appointment dia tu.. jauh lagi.. harap2 mata ammar ok tak ada masalah.. aminn..

oleh kerana title yang aku taruk kali ni 2 in 1.. so aku nak sambung dengan crita hari ni plak...
hari ni pegi sekolah macam biasa.. sekali masuk dalam staffroom ada cikgu baru daa.. cikgu opsyen Bahasa Inggeris.. bertambah lagi laa cikgu kat skolah aku ni.. yang PK HEM dah naik pangkat jadi GB.. so jawatan tu masih kosong lagi kat skolah ni..

berbalik pada cita bertambah cikgu kat skolah aku.. bila cikgu bertambah, bermaksud mana2 opsyen yang ada lebihan guru kena laa pindah sekolah.. aku harap laa yang bleh pindah tu aku.. dan aku sangat2 berharap aku bleh pindah ke sekolah yang lebih dekat dengan rumah aku... dekat dengan rumah bukan laa bermaksud aku nak sekolah tu sebelah rumah aku je.. tapi sekurang2 nya aku tak laa kena travel pagi2 subuh redah jalan yang banyak lori tu.. ditambah lagi dengan tension tiap2 pagi nak kejar masa.. (GB arahkan mesti sampai skolah sebelum 7:15).. aku keluar rumah tiap2 hari lebih kurang kul 6:40.. sampai skolah ngam-ngam kul 7:10.. tapi kan korang agak2 aku bawak keta brp km/j?? tak mau cakap laa karang ada yang kata aku ni nak menunjuk2 plak.. cukup laa kalau aku kata if ada polis trafik yang sanggup wat operasi time subuh soheh laa aku manusia yang kerap kena saman ekor.. silap2 gaji yg aku dapat dok bayar kompaun je laa..

ek cita sal kompaun ni aku ada 2 saman blum bayaq lagi.. adehh.. masa mula2 tu kompaun dalam RM200 je.. baru2 ni aku dapat emel dari myeg.. kompaun maksimum dah plak... 2 kompaun plak tu.. sakit lagi laa pala aku bulan ni... huhuhu... kalau x settle karang aku x leh nak renew road tax plak.. iskk iskk iskk...

dah! dah! tak mo tak mo.. satni dok ingat menda2 ni memalam.. karang aku x leh nak lena plak.. pastu terjejas plak kualiti tido aku.. pastu aku akan jadi cam baby mengamuk tak cukup tido.. pastu bila budak2 silap sket je soheh laa kena marah dengan aku.. bila dah stat marah2 hilang la mood nak mengajar.. bila dah hilang mood.. kena laa cari mood balik.. bila nak cari mood aku kena surf internet.. bila surf internet.. kena layan fb tak pun aku kena round2 umah orang.. bila dah layan internet mood pun dah ok.. bila dah ok syok plak layan internet.. bila dah syok.. segan plak nak tinggalkan laptop.. bila dah segan nak tinggalkan laptop.. aku tak masuk kelas.. last2 aku tak mengajar esok.. kesimpulannya, jangan pikir menda berat2 sebelum nak tido..

wah! panjang berjela alasan aku.. hehehe..

sebelum aku mula pikir mcm2 baik laa aku stop sini dulu.. esok plak laa sambung..

daaa...

alangkah nikmat nya kalau dapat makan durian cenggini... iskk...

2 comments:

Raziff Lokman said...

samalah kita bro...aku ada 7 saman total RM1610...kalau polis suruh bayar 2 saman setiap kali nak renew roadtax @ lesen memandu..masak!

apapun..balik nanti pekena durian..sedap tengok gambar tu...

ejaescobart said...

tu dia.. lagi laa jenuh.. mau kena posa sampai ramadan tahun depan ni kalau kena settle semua... hehehe..