Wednesday, January 27, 2010

yay!!

salam.. semlm seharian aku kat sekolah... balik umah pun dah kul 6.. huhuhu.. siannya anak bonda.. kena tinggal kat pengasuh..

balik umah aku bagi je ammar makan.. siap2 mandikan dia.. sambil2 tgk tv tu mula laa nak bermanja.. dalam aku dok asik tgk tv.. tetiba dengar cam bunyi kelepek-kelepek.. ingatkan bunyi apa.. rupa2nya dak ammar dok tepuk tangan sendri.. dah pandai tepuk tangan rupanya anak bonda ni.. bunyi pun kelepek-kelepk pasai tapak tangan gebu sangat.. hiks! hiks!

alhamdulilah.. perkembangan ammar sama cam budak yg lahir cukup bulan..



yay!!

8 comments:

Ilhamny.com said...

ammar alah susu ek k.eja???

Hezrin Ahmad said...

nape pipi tu...
huhu... kesian anak duk kat pengasuh smpai kul 6... anak aku mlmbaru jumpa mama.. itupun kengkdg dh tdo

azieazah said...

Biasanya kalu pipi jadi gitu, alah susu badan, sbb susu badan ni “panas”..

kena rajin lap dgn kain lembap tiap kali dia selesai menyusu..

kalu orang2 dulu, memang soh boh gincu... tapi skang ni, rasanya kita apply losen... kan?

ejaescobart said...

pp dak ammar tu alergi apa tah.. nak kata susu..dia bukan menyusu badan dah..agaknya dia alergi dgn ayam kot.. lately dia mkn bubur nasik + ayam...

kak azie, dah banyak losyen buh.. x jalan jugak.. tu yg buh gincu tu....

ejaescobart said...

hezrin, memang sian kat anak.. aku pagi2 dah kluaq.. ayah dia yg antaq p pengasuh.. balik.. lewat petang baru sampai rumah.. bila laa aku nak dapat tukaq mai skolah yg dekat dengan umah tatau.. :(

Rina Sharif said...

comelnyer anak akak.. geram sy nak geget pipi tu.. comel sgt..

Swee Lee (Wu) said...

Haliza,
Read your post at Kapten's FB..you have a very cute boy but kesian he ha s to suffer sejenis ''enzema problem'.
I pernah baca satu testimony dari ibubapa yang anaknya having the same problem - they cure the boy using Elken punya 'Kington Isotonic' !!
I am not selling but just to share info of how people cure that.
If i can find that article again..i will to Kapten for you yea..

Kesian boy boy u..:-))
Wendy

Swee Lee (Wu) said...

Haliza,
Dapat jua youtube link ini...you baca kan lah..hopefully it helps.

http://www.youtube.com/watch?v=hx7368oSZns&feature=related

you can contact me at wendywusl@gmail.com if you need more infokah ..apa jua.