Wednesday, April 18, 2012

orang lain dah lama tau.. aku baru tau..

Rabu...


lama tak meng'update'.. sebab dah lama tak meratib depan laptop meronda ke rumah kengkawan.. selama ni dok singgah guna hp cap samseng aku tu je...

hari ni nak kongsi pelajaran baru.. (baru pada aku.. tapi dah berkurun pada orang lain... huh! memalukan sungguh)...

tapi tak pa.. sebab ni blog aku.. sendri tulis sendri baca.. jadi hantam saja lah...

sebenarnya.. aku dah guna laptop ni dah pun masuk tahun ke 3.. lama kan? tapi dek kerana aku ni bukan laa golongan bijak pandai tentang gadget ni.. yang aku tau taip, kopi pes je...

sampai laa satu hari tu aku ternampak button Prnt Scn.. tertanya2 button tu guna utk aku.. jadi aku tanya la pada bijak pandai yang lebih pandai dari aku.. rupanya button untuk screen shot.. ooo... selama ni screen shot yang aku nengok dalam blog cam kak AA buat tu guna button ni...

dan aku pun cuba laa nak men'screen' shot... tapi tak boleh jugak.. aku heran tak dak apa pun yang berlaku...

dan.. dua hari lepas baru laa aku dapat tau dari golongan bijak pandai yang lagi pandai dari aku dan bijak pandai yang lagi satu... rupa rupa nya.. aku kena tekan button Ctrl + Prnt Scrn...
kendian.. bukak pada program paint... pastu pes kat situ...

demikian lah cerita aku kali ni...



kopi...






pes...





*mengarut punya entri... huh!

3 comments:

Sherwieyna Muzzawer said...

salam kenal. i dah follow blog ni.follow i balik ye..tq..;D

ejaescobart said...

terima kasih sudi singgah! :)

Syaz Blackrose said...

muahahaha astaga.. dah bertahun belajor kat uitm n guna komputer pun x tau lagi... ish..ish..ish... kakak ku yg sengal...