Friday, April 20, 2012

kegunaan seat belt dan fungsi tambahan....

Jumaat..



salam pagi Jumaat.. suasana redup saja pagi ni... matahari baru je nak tunjuk 'muka'.. masing2 masih lagi mood cuti.. walaupun aku tak cuti sebenarnya semalam...

hari ni nak cerita pasal tali pinggang keledar atau pun seat belt.. semua yang memandu pakai bila nak memulakan perjalanan.. tak kira jauh atau pun dekat.. tapi ada jugak spesis yang pakai time nampak polis trafik atau road block atau JPJ.. kalau tak selambe jer memandu tak pakai seat belt.. kan? (kekadang aku pun tergolong dalam spesis ni jugak..) tambah-tambah tempat yang nak pegi tu dekat sangat..


semua orang tau kegunaan seat belt.. tapi jangan tak tau pulak.. seat belt ada jugak kegunaan tambahan.. terutama dalam keadaan kritikal.. yang memang dah tak boleh nak elak..

macam mana tu??


haaa... macam ni.......



















3 comments:

Syaz Blackrose said...

muahahaha lawaklah k.ija... alah rindunyer.. nak jumpa akak n anak teruna sorangnih.. mesti dah besarkan???

ejaescobart said...

Memang pun nak tergelak masa nak angkat dia kuar kereta... D beaar dah.. Next week dah 3 tahun... Meh la singgah rumah kalau ke utara...

Syaz Blackrose said...

ahakzs.. aka tau ke sape org? hehehe insyallah tp thn nih xdpt kot.. sebab raya pertama je kat bruas,esoknye dah blk pj. oh yea.. rajin2lah singgah blog org ek