Saturday, January 11, 2014

makin berat makin sarat

As salam..

Baru ada mood nak update entri.. masih tercari-cari momentum dalam menguruskan tugas-tugas harian..


Masuk minggu ke 33.. semakin berat rasa nak bawak diri.. ditambah dengan 2,3 perkara yang belum selesai (macam lebih pun ada nih..)


Hari ni rutin 2 minggu check up di hospital.. alhamdulillah.. semuanya ok.. check MGTT (gula dalan darah).. alhamduillah bacaan normal.. terhindar dari diabetis... syukur sangat.. tapi tak bermakna boleh belasah makan benda2 manis lepas ni...


Berat baby pun dah bertambah.. kalau dua minggu lepas baru 1.6kg (anggaran).. hari ni berat dah cecah 2.25kg.. syukur aku panjatkan padamu Allah.. aku mohon segala urusan melahirkan umat Muhammad ni dipermudahkan.. amminn..


Penutup rasa lega dan syukur hari ni belanja anak & suami makan ikan je... alhamdulillah sekali lagi rezeki Allah bagi.. masing-masing kenyang makan ikan, udang dan sotong di pasar ikan manhattan... pic memang tak ambik...karang ada yg cakap aku riak pulak...


Rutin malam sabtu.. layan Masterchef All Stars.. semalam langsung tak boleh bukak mata utk layan Maharaja Lawak Mega 2013.. tunggu ulangan saja lah...




7 comments:

gadisBunga™ said...

alahhh..taruk gambo makan kat pasar ikan manhattan pun ada yg mengata jugak ye? adoiii...kesian laa orang gini. hehehe~

Daddy Ziyyad said...

Kita letak gambar ikan beli kat pasar tani, kena cop riak tak? ahahahaha

ejaescobart said...

GB, tu laa pasal... letak pun ada org kata.. sabaq je la....

ejaescobart said...

Daddy ZZZ,

Masalahnye ikan kat pasar tani pun jarang beli.. hehehehe

ejaescobart said...
This comment has been removed by the author.
Jay Ar said...

Semoga baby sihat2 selalu....

ejaescobart said...

Jay Ar,

Aaminn...