Tuesday, May 18, 2010

ayam oh ayam...

salam.. semlm sambutan hari guru peringkat sekolah... tak macam tahun yang sudah2.. tahun ni bertukar sket tema.. pasai apa aku kata bertukar? ermm.. ada crita... meh sini aku nak gosipkan kat korang...

pagi2 biasanya acara sukaneka antara guru2 dengan murid.. tapi semlm ada plak game bola jaring guru2 vs mak2 budak... lepas game bola jaring, baru ada sukaneka.. yang agak lain tahun nih.. game sukaneka ni bukan antara guru2 dan murid2.. tapi mak2 budak yg main dengan murid... erk?! WTH.. ni hari guru kaa hari keluarga depa2 ni??? konpius makcik....

kalau tahun yang sudah2.. lepas sukaneka, suma masuk ke dewan... tahun ni masuk dewan jugak.. tapi bukan guru2 dan murid2 ja yang masuk.. mak2 budak pun nak masuk jugak dalam dewan...

kalau tahun yang sudah2.. lepas acara dalam dewan.. murid2 suma ke kantin, makan.... tahun ni lepas acara di dewan, murid2 ke kantin jugak.. tapi tgk mak2 budak dok potong kek ja.. sian....

ntah.. aku rasa tahun ni sambutan memang tak dak kemeriahannya... sumanya diragut dek kehadiran mak2 budak yang x bleh nak behave as an adult... tergediks2...

oh ya.. pasai apa aku taruk title ayam oh ayam??? ada crita....

sorang cikgu skolah ada bawak ayam mentah yang dah siap disembelih dalam 25 ekor.. niat dia nak bagi kat cikgu2 skolah aku la seekor sorang... oleh kerana semua cikgu2 berkumpul dalam dewan... dia pun letak laa ayam tu kat one of pili air kat kelas prasekolah tu sementara dia nak shoot pic acara dalam dewan.. abis je dia shoot pic.. dia pun p la nak tgk ayam2 yang dia dah letak dalam besen tu... dengan terkejutnya dia dapati ayam2 tu hidup balik.. dan balik mengikut mak2 budak tadi ni.. jadi.. tinggal laa besen yang ditempatkan ayam2 tadi je kat bawah pili tu...

yang hairannya tu.. tergamak pulak amik ayam2 mentah tu bawak balik.. kalau ayam dah siap goreng nak bawak balik or nak makan x kisah la... tapi sampai licin.. bulu ayam waima kuku ayam pun x dak dalam besen tu... hebat.. hebat.. mak2 budak ni.... isk isk isk...

amcam? best x sambutan hari guru aku tahun ni??? best kan? kan? kan?

cam gini laa bih kuang ayam2 yang dah balik ke rumah mak2 budak tu... ntah laa apa nasib dorang..

2 comments:

Ilhamny.com said...

hish..yg paling x patut leh pulak main amik je ayam tu..mknan tu..nak masak tuk anak2, jd darah daging..amek tanpa kebenaran..hish..jawapp

ejaescobart said...

dah tu x nak plak ngaku.. padahai anak2 depa punya laa riuh crita mak2 depa masak ayam macam2...